Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، همایش ملی «قانون اساسی و دولت مشروطه در ایران» با حضور اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، جمعی از اساتید، محققان و اندیشمندان روز گذشته در دانشگاه تبریز برگزار شد.


محمدرضا پورمحمدی، رئیس دانشگاه تبریز در این همایش با بیان اینکه با وجود تاریخ پرافتخار و تمدن فاخرمان، از گذشته فاصله گرفته‌ایم، گفت: انقلاب مشروطیت، درس‌ها و عبرت‌های زیادی برای آموختن دارد، چرا که حدود دو دهه از وقوع انقلاب مشروطیت نگذشته بود که از مسیر خود منحرف و استبداد رضا خان حاکم شد که بازخوانی و بررسی علل آن ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی، با بیان اینکه مشروطیت یک رنسانس  تجدید در حیات ملت  ایران است و قانون اساسی آن اولین قانون اساسی ایران محسوب می‌شود که ۱۱۰ سال پیش، هم تراز با قانون اساسی کشورهای پیشرفته تدوین شده بود، تصریح کرد: انقلاب مشروطیت، انقلابی بود که هدف آن تاسیس حکومتی براساس قانون مداری بود که این همایش می خواهد این را بازخوانی نماید.
رئیس دانشگاه تبریز در ادامه با بیان اینکه اگر می خواهیم به توسعه دست یابیم باید به حوزه علوم انسانی بیش از این در کشور اهیمیت دهیم، افزود: در حال حاضر مشکل جوامع در حال توسعه نظیر ایران، فقر تئوریک در حوزه الگویابی و الگوی پیشرفت بومی است.


آیت الله هاشم هاشم زاده هریسی، نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری نیز در این همایش با اعلام اینکه  باید حقوق در جامعه حاکم شود، گفت: با حاکمیت حقوق، همه حاشیه های موجود در اداره جامعه همچون سیاست های جدا شده از دیانت حذف خواهد شد.
وی، با اشاره به اینکه نهضت مشروطیت و نهضت انقلاب اسلامی در مقابل هم نیستند، افزود: این دو نهضت همچون برادر دو قلو هستند با این تفاوت که نهضت مشروطیت از لحاظ سِنی و نهضت انقلاب اسلامی از نظر وسعت و تکامل نسبت به هم برتری دارند.
عضو مجلس خبرگان رهبری، با تاکید بر اینکه انقلاب مشروطیت بعد از انقلاب اسلامی از مقدس ترین و مهمترین انقلاب های رخ داده در سطح جهان است، اضافه کرد:  انقلاب مشروطیت بدنبال آزادی، مساوات و مبارزه با استبداد و فردگرایی بود و نهضت انقلاب اسلامی نیز همین شعار ها را دنبال نمود.


علی اکبر گرجی، رییس انجمن علمی حقوق اساسی ایران نیز در این همایش با بیان اینکه تا زمانی که پدیده‌ قدرت سیاسی در جامعه وجود دارد مشروطه خواهی نیز موضوع زنده‌ای است، گفت: مشروطیت پدیده‌ای است که در هیچ زمانی نمی‌توان آن را از جامعه حذف  نمود چرا که در هر زمان و مکانی که مسئله‌  قدرت و امر سیاسی وجود داشته باشد با مشروطیت مواجه خواهیم بود.
وی، در ادامه با بیان اینکه مهمترین ابزار تعریف و  تحدید قدرت در دولت های مشروطه قانون اساسی است، افزود: قانون اساسی عالی ترین نظم و مهمترین نوع سازماندهی سیاسی و اجتماعی هر کشور را به نمایش می گذارد و چگونگی نگاه نویسندگان آن به انسان، جامعه و دولت را بازتاب می دهد.
گرجی، در بخش دیگر سخنان خود در خصوص فلسفه شکل گیری این انجمن گفت: شعار و فلسفه‌ این انجمن تلاش برای حقوقی‌سازی سیاست، تحلیل قانون مدارانه‌ سیاست و پدیده‌های سیاسی در کشور است و از دیگر اهداف آن  بسط و گسترش گفتمان حقوق عمومی است که به همین دلیل این انجمن در کمتر از دو سال توانسته ۵۴۰ عضو از حقوق دانان عمومی و اساسی کشور را گردهم آورد.

رجب ایزدی، رییس دانشکده حقوق و علوم اجتماعی دانشگاه تبریز نیز در این همایش گفت: در دهه ها و سال های اخیر درباره مشروطیت از جنبه تاریخی یا سیاسی به صورت گسترده پرداخت شده ولی کمتر به ابعاد حقوقی آن توجه شده است و از این رو ضروری است که به تمامی ابعاد آن توجه شود.
وی، با بیان اینکه مشروطیت یک حرکت عظیم و تجدید حیات ملی محسوب می‌شود، افزود: انقلاب مشروطیت از حرکت های نوخواهانه و اصلاح گرایانه ایرانیان است که تدوین قانون اساسی، غیر شخصی بودن فرمانروایی، مشارکت سیاسی مردم در امور معاشی و سیاسی کشور، حاکمیت ملی، گسترش سلطه دولت و سلطه قانون بر همه اطراف و آحاد کشور و برابری شهروندان از اهداف آن بوده است.


محمد مظهری، دبیر این همایش با اشاره به روند برگزاری و اقدامات آن  گفت: ۹۷ مقاله توسط پژوهشگران، نویسندگان و اساتید دانشگاه‌های مختلف کشور به دبیرخانه این همایش ارسال شده که از این تعداد ۴۷ تا در قالب سخنرانی ارایه و بقیه مقالات در مجموعه چکیده مقالات منتشر شده است.
وی ایجاد بسترهای لازم در گسترش و پیشبرد علمی حقوق اساسی در ایران با هدف تلاش برای ایجاد ارتباط بین اندیشه ها و اندیشمندان دانشگاه و ارگان های ذیربط و بهبود روشهای اقدام نهادهای عمومی مبتنی بر آموزه های حقوق عمومی بطور عام و حقوق اساسی بطور خاص و استفاده از آخرین دستاوردها و یافته های علمی در افزایش توان کشور به منظور اطمینان از دستیابی به اهداف دانش حقوق اساسی از جمله اهداف این همایش اعلام شده است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۱۰۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار بیانیه توسط شرکت‌کنندگان در کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ایران  

در آیین اختتامیه نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ایران، بیانیه‌ای توسط شرکت‌کنندگان منتشر شد.

به گزارش مشرق، در آیین اختتامیه نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای، بیانیه‌ای توسط شرکت‌کنندگان منتشر شد که به شرح زیر است؛

در خاتمه کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ایران که از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ماه در شهر اصفهان برگزار شد؛ ما، شرکت‌کنندگان (دانشجویان، اساتید، پژوهشگران و مهندسان) ICNST2024 از جمهوری اسلامی ایران و به ویژه انجمن هسته‌ای ایران، سازمان انرژی اتمی ایران، پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای و دانشگاه‌ها به خاطر برگزاری این رویداد مهم سپاسگزاریم. در خاورمیانه، ایران همواره در خط مقدم پژوهش و نوآوری هسته‌ای و میزبان همایش‌های مرتبط بوده که حاکی از تعهد این کشور به تقویت همکاری‌ها و تبادل دانش در این زمینه حیاتی بوده است. مباحث و گفت‌وگوهای علمی مطروحه در این گونه از همایش‌ها در شکل‌دهی آینده دانش هسته‌ای و کاربردهای آن در دنیا (خاورمیانه) موثر خواهد بود.

این همایش، محفلی پیشرو برای محققان، دانشمندان، مهندسان، و کارشناسان صنعت فراهم کرد تا در آن به تبادل اطلاعات و نظرات در خصوص پیشرفت‌های اخیر، چالش‌های پیش‌رو و نوآوری‌های حوزه‌های مرتبط با علم و فناوری هسته‌ای بپردازند.

این همایش شاهد برنامه‌های متنوعی اعم از سخنرانی‌های کلیدی، نشست‌های عمومی و میزگردها بود و مقالات متعددی به صورت شفاهی و پوستری در طیف وسیعی از موضوعات از جمله محورهای زیر ارایه شد:

- طراحی، بهره برداری و ایمنی راکتورهای هسته‌ای
- مدیریت چرخه سوخت هسته‌ای و دفع زباله
- سپر هسته‌ای و حفاظت در برابر تشعشعات
- مواد هسته ای و یکپارچگی ساختاری
- فناوری های پیشرفته هسته‌ای و کاربردهای آن‌ها
- انرژی همجوشی و فیزیک پلاسما
- سیاست هسته‌ای، مقررات، و تلاش‌ برای منع اشاعه
- پزشکی هسته‌ای و رادیوداروها

این رویداد فرصت بی‌نظیری برای شرکت کنندگان فراهم کرد تا در گفت‌وگوهای میان‌رشته‌ای مشارکت داشته باشند، به اشتراک یافته‌های پژوهشی بپردازند و همکاری‌ها را با هدف تقویت نوآوری و پیشرفت در علم و فناوری هسته‌ای گسترش دهند. شرکت کنندگان از فرصت ارتباط با همتایان و پیشگامان صنعت، سیاست گذاران و دانشگاهیان بهره‌مند شدند.

به عنوان شرکت کنندگان این کنفرانس، باعث خرسندی است که گلچینی از جملات را از متون ارسال شده توسط پروفسور میخائیل کوالچوک، رییس مرکز تحقیقات ملی موسسه کورچاتوف روسیه باز نقل کنیم:

معتقدم دانشمندان ایرانی سزاوار احترام عمیق هستند. علیرغم اینکه بیش از 40 سال است که جمهوری اسلامی ایران تحت تحریم های شدید قرار دارد، دانشمندان ایرانی به برکت فداکاری و سطح‌ بالای تخصص خود به موفقیت دست یافته‌اند و در نتیجه این توفیقات، حاکمیت فناورانه، امنیت و توسعه پایدار کشور را تضمین کرده‌اند.
من عمیقا معتقدم که الگوی موفق توسعه علمی و فناوری ایران و روسیه که تحت فشارهای خارجی بوده‌اند، برای مواجهه با چالش ها و تهدیدهای نوین برای هر دو کشور بسیار حائز اهمیت است.

بحث‌های صریح، همکاری‌ و تشریک نظرات و تبادل بهترین شیوه‌ها در طول برگزاری همایش ترغیب شد؛ شرکت‌کنندگان به بررسی راه‌حل‌های نوآورانه پرداختند، با چالش‌ها مقابله کردند و از فرصت‌ها برای استفاده از ظرفیت علم و فناوری هسته‌ای به نفع همه بهره‌مند شدند.

هدف از برگزاری این همایش؛ تقویت ارتباطات، بهبود مشارکت و پیشرفت در مرزهای علم و فناوری هسته ای بود. لذا، توصیه می‌شود که این شتاب و تعهد ظهور یافته در برگزاری ICNST2024 در تعاملات آتی نیز پیگیری شود تا سرانجام منجر به گفت‌وگوهای چندجانبه‌ای شود که برای گذار هسته‌ای پیش رو حیاتی است.

ما به عنوان شرکت کنندگان، از مسوولان محترم جمهوری اسلامی ایران تقاضا داریم برای رونق بخشی به صنعت هسته‌ای و توجه به آینده شغلی دانشجویان، حداقل هر دو سال یک بار کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای برگزار شود.

ما به عنوان شرکت کنندگان مراتب قدردانی صمیمانه خود را از جناب آقای دکتر کریمی‌ثابت، رییس انجمن هسته ای ایران و جناب آقای مهندس محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران با عنوان متولی برگزاری کنفرانس و حمایت‌های بی دریغ و سایرحامیان مالی و تمامی مقامات محلی ابراز می‌کنیم.

در پایان، توفیق این رویداد مهم را به روح پاک استاد مجید شهریاری تقدیم می‌کنیم.

دیگر خبرها

  • دومین همایش به رسم سقایی در تبریز
  • رئیس فراکسیون کارگری مجلس: درخواست ابطال مصوبه دستمزد کارگران به دیوان عدالت اداری داده شده
  • انتشار بیانیه توسط شرکت‌کنندگان در کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ایران  
  • بیانیه شرکت‌کنندگان کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای ایران
  • فقر پژوهش در حوزه خشونت سیاسی
  • کارگران درخواست ابطال افزایش ۳۵ درصدی حقوق را به دیوان عدالت اداری داده اند
  • مژده به کارگران ، مجلس بیخیال تعیین حقوق کارگری شد
  • کارنامه‌ی یکی از شاخص‌ترین چهره‌های علمی تاریخ‌نگاری معاصر بررسی می‌شود
  • در برگزاری این رویداد مشارکت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و اندیشکده‌ها بسیار قابل قبول بود
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران